Menu

Sèrie famílies i escola - Recursos que poden ser d'utilitat en el moment present

L'àrea d'Ensenyament de l'Ajuntament de Canyelles, en la línia de donar suport a la funció educativa de les famílies, vol compartir en aquest espai recursos que poden ser d'utilitat per a les famílies en el moment present.
Diputació de Barcelona ha realitzat a les televisions locals durant vàries temporades una sèrie anomenada "famílies i escoles" que es pot visionar a YouTube i que té com a destinataris els adults que estan a càrrec de l'educació d'infants i joves. Als capítols es tracten una àmplia gama de temes com el dol, el ciberassetjament, l'educació alimentària, l'ús d'internet i les xarxes socials, la relació entre les famílies i l'escola o l'orientació educativa, entre d'altres.

Us proposem 2 capítols de continguts similars i coordinants per les mateixes expertes en educació:

"Educar sense cridar"
El programa reflexiona sobre la importància d'afavorir un ambient tranquil i positiu a l'hora d'educar. Com podem regular les nostres emocions per evitar els crits? Famílies i tres expertes en educació (Eva Bach, Núria Grases i Alba Castellví) ofereixen la seva experiència i recursos per ajudar els pares i mares en aquest aspecte. Amb Alba Castellví anem fins a una escola de Sant Feliu de Llobregat per assistir a una xerrada-taller que imparteix, amb el nom precisament d'Educar sense cridar, aquesta mateixa xerrada va tenir lloc a la Llar d'Infants Municipal de Canyelles durant el curs 2017-2018.

"Parlar als infants de forma positiva"
El programa proposa millorar la comunicació amb els infants enfortint vincles amb ells i reforçant la seva autoestima, també presenten propostes com la xerrada "Descobrim el cervell per educar millor" al Casal de Cultura de Collbató, des de la perspectiva de la neurociència també es va plantejar la xerrada que va organitzar l'Ajuntament de Canyelles el passat mes de novembre a l'Institut Pla del Bosc sota el títol "Adolescents: movem fitxa"